Laxsandwich

Laxsandwich

Den här rätten har lite asiatisk touch med ingefära, citongräs och chili. Lätt att göra till många och passar fint till en fräsch sommarmiddag.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 4,5

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Dela laxen på hälften och lägg i en långpanna med skinnsidan ner. Slå över sojan.

  • Riv ingefäran och citrongräset fint på ett rivjärn och gnid in i köttet.

  • Skär chili i tunna ringar och strö på laxen. Riv över skal från 1 lime.

  • Vänd på laxen så att all smak fastnar på fiskens köttsida.

  • Lägg över på folie med köttsidorna mot varandra. Linda folien tätt runt laxen.

  • Lägg på grillen och baka i ca 10 minuter på varje sida.

  • Dela limen i halvor och grilla med snittytan nedåt.

  • Dra skinnet av laxen och pressa sedan limen över den färdiga fisken.