Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Litet laxpaket med potatispuré och kantareller

Laga fisk i paket är enkelt och blir gott. Det blir också trevligt att servera. Använd elvispen och var inte rädd för smöret när du gör potatispuré.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka tills den är mjuk.
  • Häll av vattnet och lägg ner smör och mjölk och mosa till en puré. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.
  • Riv bakplåtspapper i ark som är ca 25x25 cm. Lägg laxfilé i mitten på arken. Salta, peppra, ringla över lite olivolja och lägg på 2 citronskivor, en rosmarinkvist och en skvätt vitt vin.
  • Vik sedan ihop till ett litet paket och bind med steksnöre. Lägg paketen på en plåt och sätt in i ugnen på 150 grader i ca 10–15 min.
  • Under tiden steker du kantarellerna i smör, tills de får en härligt gyllenbrun färg. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  • Servera paketen med purén och kantarellerna.

Tips: jättegott med lite pressgurka till!