Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver

Så enkelt och så gott. Laxen grillar du 20-30 sekunder. Den ska vara röd i mitten.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Den norska odlade laxen behövs inte frysas.
  • Rosta fänkålsfröna i het panna, rör om och när de fått färg ta av från spisen.
  • Mixa med flingsalt i kryddkvarn eller mortel.
  • Stycka laxen i avlånga bitar. Rulla laxen i fänkålsmjölet.
  • Pensla på olja och grilla på hög värme, 20–30 sekunder på varje sida. Låt vila.
  • Smula ner chévreosten i en bunke, mixa med crème fraîche.
  • Smaka upp med svartpeppar.
  • Lägg oliverna på en tallrik med papper på. Torka i mikrovågsugn på full effekt tills de är helt torra, så de går att krossa till smulor. Strö olivsmulorna över rätten.