Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Ugnsbakad norsk lax Ceasar

Låt barnen vara med och laga mat. Då äter de också. Den här lilla trevliga laxrätten passar fint som entrérätt eller som en av flera smårätter. 

Tillagningstid20 min
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Skär laxen i 4 kuber. Salta och peppra laxen, lägg på en ugnsfast form.
  • Skär salladen i mindre bitar.
  • Skär ut filéer ur citronen.
  • Riv parmesanen.
  • Sätt in laxen ca 7 minuter i ugnen.
  • Blanda samtliga ingredienser till dressingen.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg salladsbladen i botten av 4 små skålar.
  • Fyll på med lax, citron, parmesan och dressing, avsluta med ett träspett.