Fiskkaka på makrill

Fiskkaka på makrill

Det är enkelt att laga en fiskkaka av makrill. Den passar perfekt att serveras i en nybakad ciabatta ihop lite sallad och en härlig dressing.

Svårighet Medium
Betygsätt recept

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

Dressing

Gör så här

  • Rengör och filéa makrillen, ta bort skinnet.

  • Blanda ner fisken, salt, peppar, potatismjöl, örter och mjölk i en matberedare tills det blir en grov färs.

  • Forma 4 st jämn stora kakor av färsen, stek dem i ca 2 minuter per sida i lite smör och olja.

  • Dela brödet på mitten och lägg på sallad, knaperstekt bacon, fiskkaka, rödlök och tomatskivor.

  • Lägg på den övre brödskivan och slå in mackan i lite smörgåspapper. 

  • Rör ihop äggulor och citronsaft i en liten skål.

  • Sätt ner skålen i ett vattenbad och rör om tills blandningen tjocknar.

  • Rör ner gräddfil och smaka av med salt och peppar.

  • Mackorna går utmärkt att göra i förväg, sen är det bara att värma dem på grillen.

  • Låt brödet få en gyllenbrun färg och servera med dressingen.