Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Ljummen sallad med norska pilgrimsmusslor och havskräftor med Nobisdressing

Gör Nobisdressingen först och i god tid. Den mår bra av att mogna några timmar. Sen är det bara att koka grönsakerna och halstra skaldjuren. Klart att servera!

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

Nobisdressing

  • Lägg ägget i kokande vatten och koka i 3 minuter. Knäck ägget och skrapa ur innehållet i en skål. Tillsätt senap, pressad vitlök och vinäger.

  • Vispa kraftigt och droppa ner oljan så att såsen blir krämig. Smaksätt med salt, vitpeppar och hackad gräslök. Såsen mår bra av att mogna, så låt den dra några timmar.

  • Koka grönsakerna (t ex skärbönor, morötter, broccoli) krispiga i ca 3 minuter. Slå bort vattnet och vänd ner grönsakerna i Nobisdressingen. Plocka ner salladen och vänd runt försiktigt.

  • Halstra de norska havskräftstjärtarna och pilgrimsmusslorna i olivolja ca 1 minut på var sida i varm panna. Smaksätt med lite salt och nymald vitpeppar. Avsluta halstringen med lite smör för smakens skull.

  • Servera skaldjuren i den ljumma salladen.