Råstekta norska havskräftor med dill och ingefärsglaserade rötter, samt skaldjurssky

Råstekta norska havskräftor med dill och ingefärsglaserade rötter, samt skaldjurssky

Havskräftor med ingefärsglaserade rötter är relativt enkelt att laga och blir läckert och gott. Med morötter i olika färger får du dessutom en vacker tallrik.

Svårighet Medium
Betygsätt recept

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Skala och skär ner morötterna i jämntjocka bitar så att koktiden blir lika. Använd gärna både orange, gula och röda morötter.

  • Hetta upp en stekpanna och stek morötterna i olja tillsammans med sockret tills de börjar få färg.

  • Tillsätt den finrivna ingefäran och skaldjursfonden. Koka i skaldjursfonden tills morötterna är al dente.

  • Vänd ner smöret och tillsätt den hackade dillen. Smaka av med salt och peppar.

  • Halstra de råa skalade kräftstjärtarna, salta och peppra.

  • Lägg morötterna på tallrikar och kräftstjärtarna ovanpå. Ringla såsen över.