Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Bakad skrei med jordärtskocka och picklad grönkål

Bakad, norsk skrei tillsammans med jordärtskocka och picklad grönkål bäddar för en rustik och härlig matupplevelse.

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradMedium
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 200°C. Grädda fisken tills den når en kärntemperatur på 55 grader.
  • Skala skockorna och lägg i folie med smör, förslut och baka i ugnen i 40–50 minuter. Mixa släta tillsammans medmisopasta, smaka av med citron och salt. Förvara i en kastrull med lock.
  • Koka ihop socker, vatten och ättika. Kyl ner. Skölj grönkålen och avlägsna roten, strimla kålen så tunt som möjligt och pickla i ättikslagen 30 minuter innan servering.
  • Fördela purén på fyra tallrikar och lyft upp kålen från lagen.
  • Täck purén med kål och avsluta med brynt smör.
  • Servera fisken i mitten tillsammans med en bit citron.