Ingredienser
Förberedelser
- Sätt ugnen på 110°C.
- Rimma fisken enligt dessa anvisningar.
- Hetta upp en grillpanna i gjutjärn och smörj med lite rapsolja.
- Vänd fisken i lite grädde på en tallrik och grilla på hög värme runt om.
- Baka fisken färdig i ugnen till 40°C i innetemperatur.
- Rosta mandlarna i en kastrull, ta bort 1 dl av dem och finhacka till garnering. Slå på mjölken och låt sjuda.
- Koka upp saltat vatten, blanchera ärtorna, sila av vatten och mixa med smör. Smaka av med salt och citron.
- Plocka myntan, men spar de små bladen till garnering.
- Hetta upp oljan till ca 70°C och mixa slät med myntan, låt hänga i en sil med ett kaffefilter tills oljan droppat igenom.
- Fördela den ljumna purén på tallrikarna, lägg på fisken, skumma såsen och toppa med rostad mandel och plockad mynta.