Skrei med chorizo

Skrei med chorizo

I det här receptet möter skreiens milda, fräscha smak chorizons styrka. En garanterad middagsfavorit.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,675

Ingredienser

Antal portioner

Potatismos

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°C.

  • Skär skreifilén i portionsbitar.

  • Rör ut saltet i sjudande vatten och kyl ner, lägg i skreien och låt den ligga och dra 15 minuter.

  • Lyft sedan upp fisken och torka av den med hushållspapper.

  • Stek skreien med skinnsidan ner i solrosolja i en het stekpanna  tills skinnet blivit brunt, ca 3 minuter.

  • Lägg skreibitarna i en smord ugnsfast form med skinnsidan upp och tillaga i ugnen tills fisken är färdig, ca 3 minuter (innertemperatur 50–55°C).

  • Stek chorizon frasig i fettet från skreien. Strimla persiljan, ta ur granatäpplekärnorna och riv citronskalet  och blanda ihop.

Potatismos:

  • Skala potatisen och skär den i skivor.

  • Koka potatisen mjuk, mosa och rör i mjölk och smör till du får en lagom konsistens.

  • Smaka av med salt och peppar.

Servera skreien tillsammans med den skurna chorizon på en bädd av granatäppleblandningen och potatismos bredvid.