Ugnsbakad skreirygg med rödbetor, knaperstekt bacon och pepparrotssmör

Ugnsbakad skreirygg med rödbetor, knaperstekt bacon och pepparrotssmör

Ugnsbakad skrei tillsammans med färglada betor och knaperstekt bacon är bland det bästa som kan ligga på en tallrik. Prova!

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,90305714285714

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Lägg fisken på ett ugnsfast fat och fördela smöret över ryggen. Salta och peppra. Baka fisken mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Skala betorna och koka i saltat vatten ca 15 minuter tills de blivit mjuka. Strimla och stek under tiden baconet knaprigt och låt det ligga kvar i fettet i pannan. Lägg smöret i en skål, riv och blanda ner pepparroten, smaka av med en nypa salt.

Servera den varma fisken toppad med knaprigt bacon och nykokta betor med en klick pepparrotssmör på.

Byt gärna ut rödbetor mot till exempel gulbetor eller polkabetor för en färggladare maträtt!