Citrongräsbuljong med lax, torsk och räkor från Norge

Citrongräsbuljong med lax, torsk och räkor från Norge

En härligt fräsch asiatisk inspirerad soppa med torsk och räkor som du säkert kommer att gilla.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,25

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Krossa citrongräs med baksidan av kniven, skiva chili och grovhacka koriander, lägg allt i kycklingbuljongen tillsammans med fisksås och råsocker.

  • Låt det koka upp och ställ åt sidan. Sila och koka upp igen. Smaka av med limesaft.

  • Gör tärningar av laxfilén och torskfilén.

  • Blanda sedan i en skål tillsammans med en tesked salt, riven ingefära och chilisås. Låt det marinera.

  • Bryt glasnudlarna i bitar och koka enligt anvisningen på förpackningen.

  • Strimla morötter, gurka och sticklökar mycket fint.

  • Lägg ner fisken i buljongen och låt soppan få ett snabbt uppkok.

  • Fördela grönsaker, räkor och glasnudlar i soppskålar och slå fisksoppan över.