Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Citrongräsbuljong med lax, torsk och räkor från Norge

En härligt fräsch asiatisk inspirerad soppa med torsk och räkor som du säkert kommer att gilla.

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Krossa citrongräs med baksidan av kniven, skiva chili och grovhacka koriander, lägg allt i kycklingbuljongen tillsammans med fisksås och råsocker.
  • Låt det koka upp och ställ åt sidan. Sila och koka upp igen. Smaka av med limesaft.
  • Gör tärningar av laxfilén och torskfilén.
  • Blanda sedan i en skål tillsammans med en tesked salt, riven ingefära och chilisås. Låt det marinera.
  • Bryt glasnudlarna i bitar och koka enligt anvisningen på förpackningen.
  • Strimla morötter, gurka och sticklökar mycket fint.
  • Lägg ner fisken i buljongen och låt soppan få ett snabbt uppkok.
  • Fördela grönsaker, räkor och glasnudlar i soppskålar och slå fisksoppan över.