Fisksoppa med räkor

Fisksoppa med räkor

Den här fisksoppan med torsk, lax, räkor, svamp, grönsaker görs på en béchamelsås. Det är lite pyssel, men resultat är värt det. Räkorna lägger du i när soppan är klar.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 2,42012153846154

Ingredienser

Antal portioner

Bechamel sauce

Gör så här

  • Gör i ordning béchamelsåsen och håll den varm.

  • Skölj och skala grönsakerna, strimla dem fint.

  • Skiva svampen.

  • Skålla tomaten och skär den i tärningar.

  • Dela fisken i tärningar.

  • Finhacka örterna.

  • Koka upp fiskbuljongen. Tillsätt grönsakerna, koka upp och låt det koka en minut. 

  • Tillsätt béchamelsåsen, koka upp och tillsätt fisken och tomaterna. 

  • Låt soppan koka försiktigt tills fisken är genomkokt.

  • Tillsätt räkor och örter och blanda försiktigt. Det ska inte koka.

  • Smaka av med salt, peppar och ev. lite citron och servera genast.

Béchamelsås

  • Smält smöret i en gryta, tillsätt vetemjöl.

  • Blanda försiktigt tills det blir en slät och tjock massa.

  • Värm mjölken.

  • Häll ner mjölken i grytan och rör om tills såsen får en jämn konsistens.

  • Låt såsen koka i 4-5 minuter under omrörning.

  • Smaka av med salt och vitpeppar.