Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Fisksoppa till många

Får du många gäster i helgen? Prova en god fisksoppa med torsk, lax, räkor, grädde och tomater. Soppan kommer att bli kvällens höjdpunkt!

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradMedium
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär torsk och lax i tärningar.
  • Skålla tomater genom att skära ett kors på toppen, lägga i kokande vatten under några minuter och sedan lägga tomaterna i iskallt vatten. Dra av skalet, ta bort kärnor och skiva tomatköttet i tärningar.
  • Finhacka lök och vitlök och hacka chili och purjolök i ringar.
  • Fräs löken i smör och tillsätt vitlök, chili, purjolök, tomatpuré och fiskbuljong.
  • Koka allt i ca 5 minuter, tillsätt sedan grädde och låt soppan sjuda.
  • Tillsätt torsk, lax och tomater, koka upp och låt soppan dra i 3-4 minuter.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Tillsätt räkor strax före servering.

Strö persilja över soppan vid servering.