Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Melkers sjömanstorsk

När Melker Andersson var uppe i Barents Hav var han med om att fiska och rensa 4,5 ton torsk i Skarsvåg, världens nordligaste fiskeby. Efter det hårda slitet lagade han den här sjömanstorsken till allihop.

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

Sjömanspotatis

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skala löken och skiva potatisen tunt.
  • Bryn löken i smöret.
  • Koka upp vatten och öl med buljongtärning, krydda med salt, lagerblad och svartpeppar.
  • Varva lök och potatisen i en ugnsform, häll över ölbuljongen. Baka i ugn i ca 45 minuter.

Rimmad torsk

  • Rimma fiskfiléerna i saltlagen i 15 minuter.Torka fiskfiléerna, krydda med
  • vitpeppar och slå över lite rapsolja.
  • Ugnsbaka fisken när det är 10 minuter kvar av potatisen.
  • Servera torsken med sjömanspotatisen och hackad persilja. 

Hoppas det smakar.
Melker Andersson