Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Soppa på fänkål med norsk torsk och räkor

Fisksoppa är ofta lätt att göra och blir gott. Vill du ha soppan lite matigare kan du helt enkelt lägga i lite extra torsk och räkor.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Skölj den färska fänkålen och strimla tunt, spara åtta fina fänkålsskivor.
  • Blanda olivolja med citronsaft och salt och marinera de åtta fänkålsskivorna däri.
  • Hacka schalottenlök.
  • Fräs schalottenlök och strimlad fänkål i en kastrull.
  • Fyll på med vitt vin och grönsaksbuljong samt kryddor. Låt koka tills fänkålen är mjuk (ca 10 minuter).
  • Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar.
  • Mixa soppan och lägg i torskbitarna och koka upp. Låt soppan stå och dra i 5 min.
  • Lägg räkor och marinerad fänkål i soppskålarna och slå över soppan.