Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Torsk- och laxburgare

Lätt och gott till helgen. Gör lax- och torskburgare med förslagsvis en härlig, lagom het chilimajonnäs.

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Börja med att ta bort skinnet på laxen, skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar.
  • Lägg fiskbitarna i en bunke.
  • Kör i en mixer till en jämn fiskfärs.
  • Tillsätt ägg, ströbröd, den hackade persiljan och ca 2 msk juice från citronen.
  • Salta, peppra och blanda ordentligt.
  • Täck skålen med folie och låt vila i 20 minuter i kylen.
  • Ta ut färsen och forma till burgare, häll rikligt med olja i en stekpanna, låt oljan bli varm och stek/fritera burgarna i ca 2-3 minuter på varje sida. De ska få en härlig gyllene yta.
  • Blanda ihop majonnäs, chilisås och cayennepeppar.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med sallad, tomat, chilimajonnäs och bröd.