
Ugnsbakad hel skreisida med toscanska smaker
Ska du laga skrei till flera, blir det enklast att göra det i ugnen. Använd gärna en digitaltermometer som du sätter i fiskens tjockaste del. När temperaturen når 45-55°C är fisken klar.
Ingredienser
Gör så här
Pensla lite olivolja på plåten och salta, lägg sidan med Skreien på plåten med skinnsidan uppåt.
Baka fisken i ugnen på 150°C i cirka 20 min.
Skär tomater och paprika i grova bitar. Skiva schalottenlök, vitlök och chilifrukt tunt. Blanda alltsammans med olivolja och nymald svartpeppar.
Ta ut Skreien ur ugnen och dra ner skinnet mot den tunna delen av fisken så kan du göra en vacker uppläggning (se bilden).
Lägg grönsakerna över fiskens skinnfria del och värm det i ugnen cirka 5 min. Höj ugnstemperaturen till 225°C och låt gå i ugnen ytterligare 5 min.
Avsluta med att riva över basilika och nymald svartpeppar. Garnera med oliver.
Servera med en blandsallad och nyriven parmesanost.