Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Ugnsbakad skrei med tomat och vitlök

Ugnsbakad skrei med medelhavssmakerna vitlök och tomat är en bra rätt att bjuda familj eller vänner på när du inte vill stå i köket hela dagen.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Rimma skreien enligt denna anvisning.
  • Skär löken i tärningar, skiva tomaterna och finhacka vitlöken och chilin.
  • Fräs lök och vitlök i lite olivolja tills de tagit färg.
  • Tillsätt chili och tomatpuré och fräs med löken en liten stund.
  • Häll på vitt vin och smaka av tomatsåsen med socker, salt och peppar.
  • Lägg den hela biten skreifilé och tomatskivorna i en ugnsfast form.
  • Tillaga i ugnen ca 20 minuter, till innertemperatur 50–55°C.
  • Fördela sen den varma tomatsåsen runt skreien, häll över olivolja, strö över hackad timjan och servera med bröd.