Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Ugnsbakad torskfilé

Fisk är lätt att laga. Prova vår ugnsbakade torskfilé med varm sallad gjord på tomater, zucchini, vitlök och paprika. 

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradLätt
Betyg3/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär fisken i portionsbitar och strö över salt och peppar.
  • Finhacka rosmarin, persilja och dragon. Smula kavringen.
  • Blanda kavring, ägg och örter i en matberedare.
  • Fördela smeten över fisken och lägg den i en smord eldfast ugnsform. Stek fisken i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.

Varm grönsakssallad

  • Skålla tomaterna, ta bort skinn och kärnor. Tärna tomaterna och potatisen.
  • Fräs den hackade löken, potatis, hackad vitlök, paprika och zucchini i olivolja tills löken är mjuk.
  • Tillsätt tomaterna och fiskbuljongen och koka tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg fisken på den varma grönsaksalladen och servera, gärna med ett gott bröd till.