Iselin Bogstrand

Från diet till livsstil

För att leva ett hälsosamt och långt liv är det viktigt att äta mat som är bra för hela kroppen. Många tycker det här är svårt – men det behöver inte det inte vara!

På norskfisk.se har vi samlat recept och information kring hur och varför man ska göra medvetna, hälsosamma matval och om hur dessa påverkar olika delar av kroppen och våra liv. Ett hälsosamt liv sitter inte bara runt midjan. 

Därför har vi tagit fram fyra ikoner för att på ett enkelt sätt visa hur en hälsosam matfilosofi påverkar kropp, sinne, självkänsla och matglädje. Med dessa olika märkningar vill vi göra det enklare att göra sunda och god matval över tid.

Genom att märka vårt innehåll med de fyra ikonerna blir det lättare att hitta de recept, tips och råd du behöver för att upprätthålla ett hälsosamt leverne genom en balanserad kosthållning. Innehållet markeras tydligt med ikonerna så att du snabbt och enkelt kan hitta det du behöver. 

Vi tror att dieter är kortsiktiga lösningar, som kan förta glädjen från både mat och matlagning. Det ska smaka gott att leva hälsosamt. Därför tror vi att dina favoriträtter helt enkelt kan bli sunda maträtter; vardagsmat som du vill ha och njuter av att äta. Rätter som gör livet lite bättre.

Den första kategorin som introduceras är Kroppen. Framöver kommer du hitta nya recept som stärker kroppen, samt tips och råd från vår ambassadör Marit Björgen.

Mat för kroppen

Det här är mat full av näring, som är lätt och fräsch. Tips och recept som sätter kroppen i ett balanserat tillstånd, och låter dig få ut det mesta av din träning. Här hittar du rätter med fisk och skaldjur, lågt innehåll av salt, mättat fett och tillsatt socker, men med långsamma kolhydrater och massor av läckra grönsaker.

De ytterligare kategorierna som lanseras är:

Mat för hjärnan

Vill du vara både glad och pigg måste du ge hjärnan vad den den behöver. Här finns tips och recept för att stora och små ska få i sig de näringsämnen hjärnan behöver under olika faser i livet. Rätterna är rika på omega 3 eller jod, och innehåller järn och folat – sådant vi behöver för att stärka oss mentalt.

Mat för glädje

Mat ska glädja dig både dig själv och dina nära och kära, oavsett om ni lever för att äta eller bara äter för att leva. Ät dig glad med lätta, färgstarka rätter och goda smaker. Våra tips och recept fokuserar på matglädje, kryddor, färger och särskilt de näringsämnen som faktiskt kan göra dig lyckligare.

Mat för självkänsla

Känslor styr ofta livet. Men genom inre kontroll kan man också skina på utsidan. Våra tips och recept visar hur mat både kan få dig att må och ser bättre ut, och kombinationer av råvaror som ger dig en god känsla i vardagen.