Hoppa till huvudinnehållet
Sjömat från Norge

Ishavsräkan

Norska ishavsräkor är en perfekt ingrediens i både varma och kalla rätter. De har en ren smak av Norska havet efter att långsamt ha växt i våra kalla, klara vatten.

Näringsinnehåll

Ishavsräkor är rika på protein, vitamin A, D, E och B12, kalcium och selen.

Fångstintervall

Ishavsräkan fångas längs den norska kusten, i fjordar och i Barents hav.

Säsong

Norska ishavsräkor fiskas året runt.

Den vilda nordhavsräkan kan leva så länge som tio år och trivs i de blå, iskalla vattnen i de norska fjordarna och kustområdena samt i Nordsjön och Barents hav. Vissa räktrålare kokar till och med räkorna ombord och säljer dem som nykokta räkor så snart de lägger till. En sann norsk delikatess som inte kan bli färskare.

Norska räkor är även väldigt näringsrika. De innehåller gott om protein och få kalorier. De är därför en nyttig och utsökt munsbit och en underbar ingrediens som sätter smak på vilken skaldjursrätt som helst. De tillagas dessutom så snabbt att middagen blir klar på nolltid! Ett enkelt sätt att göra soppor, sallader och pastarätter ännu godare är att lägga i ishavsräkor. Varför inte testa räkor i ditt favoritrecept nästa gång?