Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Pizza med räkor

Ingenting slår en hemgjord pizza! Testa denna med räkor och fänkål som topping!

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradMedium
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Blanda allt i en matberedare och låt den knåda degen tills den är fast men fortfarande lite klibbig.
  • Låt den jäsa i minst 30 minuter (gärna ett par timmar) på en varm plats med en kökshandduk över om du vill göra en stor pizza. Om du vill göra portionspizzor så formar du 2 runda degbollar som du låter jäsa. När pizzadegen jäser gör du såsen.
  • Finhacka lök och fänkål och stek i olivolja tills det är genomskinligt. (Den återstående halva fänkålen skivar du tunt med en mandolin eller använder en osthyvel, och lägger allt i iskallt vatten i kylskåpet för extra krispighet till topping.)
  • Rör i tomatpuré, krossade tomater och basilika och låt det sjuda ihop i några minuter.
  • Häll i en skål, redo att användas.
  • Gör Salsa verde, det är utsökt som extra dressing på räkpizzan.
  • Häll olivolja i en skål.
  • Tvätta citronen och riv skalet i oljan.
  • Dela sedan citronen och pressa saften i oljan tillsammans med finhackad vitlök och bladpersilja. Smaka av med salt och peppar.

Pizza

  • Kavla ut degen på ett bakplåtspapper och lägg den i en långpanna - eller tryck ut portionspizzor. Använd lite semolinamjöl på arbetsbänken och tryck ut degen i en cirkulär rörelse medan du vrider degen runt.
  • Bred ut såsen på pizzan, fördela osten över och baka i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter mitt i ugnen. Lägg på en uppvärmd pizzasten om du har en, eller baka vanligt på bakplåtspapper i långpannan.
  • Toppa pizzan med räkor och fänkål, häll över lite salsa verde och strö basilika över vid servering.