Räkceviche med grapefrukt

Räkceviche med grapefrukt

Ceviche är en marinerad fiskrätt som förknippas mest med Peru. Det här är en variant på räkor som marineras i grapefrukt. Friskt, fräscht  och gott.

Svårighet Lätt
Betygsätt recept 1 5 3

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Tina räkorna.

  • Hacka tomaterna smått.

  • Skär bort skalet på grapefrukten och skär den i små bitar.

  • Skiva löken tunt.

  • Blanda ihop alla ingredienserna utom bakpotatisen och olivoljan till cevichen.

  • Låt stå och dra till sig smak i kylskåp i minst 1 timme. Häll av överflödig vätska.

  • Tillsätt olivoljan. Smaka av med salt och peppar.

  • Sätt ugnen på 225 grader.

  • Tvätta och borsta bakpotatis.

  • Skär dem i cirka 1 1/2 cm tjocka skivor på längden.

  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  • Pensla skivorna med olja och strö över lite salt.

  • Baka i mitten av ugnen 15-20 minuter tills potatisskivorna blivit mjuka och fått fin färg.