Torskstek med svamp- och baconfyllning

Torskstek med svamp- och baconfyllning

Den här torskrätten kommer att imponera på gästerna. Den är lätt att laga och får en läcker smak med bacon, svamp och örter.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,5

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Börja med att rensa och putsa svampen.

  • Hacka persiljan. 

  • Stek svampen i smör så den får en härlig yta. Skär bacon i mindre bitar och blanda ner i svampen.

  • Stek ihop så att allt får en gyllene yta och blanda ner örterna. Ta några tag med pepparkvarnen och ställ åt sidan.

  • Lägg ut en torskfilé på en skärbräda med skinnsidan ner, lägg ut svamp och bacon över filén. 

  • Lägg sedan på den andra filén och pressa försiktigt.

  • Bind med steksnöre (som man gör med en vanlig stek).

  • Bryn smör i en rymlig stekpanna och stek torsken så den får en härlig yta på bägge sidor.

  • Lägg över torsken på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.

Tips! Bryn gärna lite mer smör och servera till fisken. Potatispuré och kokta bönor är jättegott till.