Ingredienser
Förberedelser
- Dela fjordörretfilén på längden.
- Blanda salt, peppar och hackad körvel och rulla filéerna i blandningen så de blir täckta.
- Rulla in varje filé hårt i plastfolie och frys ner dem i 3-4 timmar.
- Skär den frusna rullarna i tunna skivor och lägg skivorna på ett fat.
Äggsås
- Häll olja i en liten kastrull och värm den till 70 ° C (ta hjälp av termometer).
- Lägg äggulorna i oljan och koka tills de börjar stelna, ca. 15 till 20 minuter.
- Blanda äggulorna med smör till du har en slät kräm.
- Krydda med salt och cayennepeppar.
Citrongelé
- Pressa saften ur en citron, och riv skalet. Blanda citronsaft och skal med socker.
- Tillsätt vatten tills du har 400 g vätska totalt. Vispa ned gelatinbladen.
- Värm blandningen tills den kokar, och låt sedan koka i 30 sekunder samtidigt som du rör om. Häll blandningen i en form eller skål och låt den svalna något.
- Sila blandningen genom en mjölsil.
Knäckebröd
- Värm ugnen till 180 ° C.
- Skär rågbröd i tunna skivor, sedan i mindre bitar och strö över lite olja och salt.
- Placera skivorna på en bakplåt och grädda i ugnen tills de är krispiga, ca. 8-10 minuter.
Servering
- Servera carpaccion med äggsås, citrusgelén och knäckebrödet.
Tips: Häll upp äggsåsen och citrusgelén genom spritspåsar – det gör serveringen lättare och får rätten att se ännu bättre ut.