Ingredienser
Förberedelser
- Sätt ugnen på 70 °C.
- Skär fisken i jämnstora bitar och finhacka chili och persilja.
- Hetta upp lite av olivoljan, lägg i chili, persilja, stjärnanis och fänkålsfrön och fräs under omrörning några sekunder.
- Tillsätt resten av olivoljan och sojaoljan och värm sakta i 5 minuter. Det ska inte koka.
- Ta oljan från värmen och låt den svalna till 50–60 grader.
- Strö salt i botten på en form och lägg i fjordörretbitarna. Strö över lite salt och peppar.Häll på kryddoljan så att den täcker fisken, tillsätt lite mer olja
- om det behövs.
- Tillaga i ugnen tills fjordörretbitarnas innertemperatur är 55 grader, ca 5 minuter.
- Häll av oljan och låt fisken rinna av på hushållspapper.
Pepparrotskräm
- Blanda gräddfil med riven pepparrot och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Spenat- och gräslöksolja
- Blanda alla ingredienser i mixer eller med stavmixer.
- Låt blandningen koka upp i en kastrull och koka sedan i 30 sekunder.
- Sila blandningen och låt den svalna.
Servering
- Servera fjordörret med pepparrotskräm och spenat- och gräslöksolja.