Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Råmarinerad norsk fjordörret med avokadokräm

Detta recept passar bra som förrätt eller som en tapasrätt. Fjordörrets djupa, röda färg ser så läcker ut att du bara måste prova.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradSvår

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär fjordörret i hälften längs med och skär varje bit i ca 2 mm stora skivor. Varje skiva bör vara en tugga.
  • Skala och gör juice av lime och droppa limejuice över fisken.
  • Strö över lite salt och peppar.

Avokadokräm

  • Dela avokadon i halvor, ta bort kärnan och ta ut avokadoköttet med en sked.
  • Mosa avokado till en jämn blandning tillsammans med olivolja.
  • Pressa citron, och smaka av blandningen med citronsaft, salt och peppar.

Servering

  • Klicka på lite avokadokräm på varje fiskbit, garnera med lite limeskal och färska örter och servera.