Ingredienser
Förberedelser
Sätt ugnen på 80 °C.
Skär filéerna i små bitar.
Pensla en plåt med olivolja och strö över salt.
Riv citronskalet. Pressa också citronsaften till salladen.
Lägg bitarna på plåten och strö över salt, peppar och citronskal.
Tillaga i ugnen tills fiskens innertemperatur är 42 grader, ca 10 minuter.
Rotsellerikräm
Skala och skär rotsellerin i bitar.
Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 minuter.
Häll av vattnet och mosa rotsellerin med grädde och smör.
Smaka av med salt och peppar.
Sallad
Skär stjälksellerin i bitar och koka 1 minut. Kyl sedan av.
Skala äpplet, ta bort kärnhuset och skär äpplet i små tärningar.
Blanda äpple och selleri och smaka av med salt, peppar, olivolja och citronsaft.
Servera fjordörret med rotsellerikrämen och äppel- och sellerisalladen.
Tips: Använd en melonsked och gör fina äppelkulor.