Ingredienser
Förberedelser
Kryddtäcke
- Finhacka ansjovisen och riv prästosten.
- Blanda alla ingredienser i det rumstempererade smöret till en jämn smet.
- Lägg sedan ett lager på hälleflundrafilén, ungefär som när man griljerar en julskinka.
- Baka hälleflundran på 200 grader i ca 15-20 min, använd en stektermometer för ett perfekt resultat. Fisken är klar vid en innertemperatur på ca 50 grader.
Dressing
- Kör de 4 äggulorna och resten av ingredienserna till dressingen, utom oljan och crème frâichen, i en mixer eller matberedare.
- När du har fått en jämn smet börjar du sakta droppa i oljan. Häll i oljan i en tunn stråle tills dressingen tjocknat.
- Avsluta med att röra i crème frâiche.
Sallad
- Hacka dillen
- Skär brödet i små tärningar och vänd de i oljan och hackad dill.
- Baka i ugnen på 175 grader i ca 10 min eller tills krutongerna fått en fin gyllenbrun färg.
- Skaka gärna runt dem efter halva tiden.
- Plocka salladsbladen, dela tomaterna i två delar och skiva rödlöken.
- Vänd grönsakerna i dressingen och lägg upp på tallriken.
- Toppa med bitar av fisken och dillkrutongerna.