Ingredienser
Förberedelser
Marinera fisken
- Blanda salt, riven ingefära och hackad chilipeppar och gnid in i fisken på bägge sidor.
- Låt fisken ligga medan tillbehören tillagas.
Örtsmör
- Hacka de färska örterna.
- Rör ner örterna i det rumstempererade smöret.
- Smaka av med några droppar citronsaft.
- Rulla smöret i smörpapper och lägg det i kylskåpet så att det stelnar.
Foliebakade grönsaker
- Skär zucchinin i skivor.
- Skär rödlöken i tunna ringar.
- Skär bifftomaterna i tjocka skivor
- Smörj en stor bit aluminiumfolie och lägg på grönsakerna med salt och peppar mellan lagren.
- Droppa på lite olja och paketera folien löst runt om.
Grillning
- Lägg foliepaketen på grillen med öppningen uppåt och stek grönsakerna tills de är mjuka, ca 10 minuter.
- Pensla fiskskivorna rikligt med olja, använd gärna ett halster och grilla dem i 2–3 minuter på vardera sida tills de är helt genomstekta.
- Skiva smöret och lägg det på den varma fisken strax före servering.
- Fördela grönsakerna på tallrikarna med fisken.