Ingredienser
Förberedelser
- Lägg hälleflundrefiléerna i saltlake i 10 minuter och torka av dem med hushållspapper.
- Fräs tomatpuré i lite olja tillsammans med lök och vitlök. Tillsätt vitt vin och reducera till hälften.
- Tillsätt tomaterna och koka alltihop tills det blir en tjock gröt. Pressa blandningen genom en finmaskig sil. Smaka av med salt, peppar och färsk basilika.
- Kyl av och fördela sedan blandningen ovanpå hälleflundrorna.
- Rensa bort stjälkarna från persiljan och basilikan och skölj. Kör örterna i en matberedare tillsammans med Panko-ströbröd tills du får en ljusgrön massa. Strö det ovanpå fisken.
- Stek hälleflundrefiléerna i ugnen på 200 grader i 6–8 minuter.
- Koka grädde tills det tjocknar lite. Smaka av med riven parmesanost, salt, peppar och lite citronsaft.
- Rensa svampen ordentligt med en borste och dela de största.
- Stek svampen på hög värme i lite solrosolja och smör. Lägg inte för mycket svamp i pannan samtidigt eftersom den då kan bli kokt och inte stekt. Smaka av med salt och peppar.