Ingredienser
Förberedelser
Blanda till saltlagen.
Skär fisken i bitar om ca 30 gram.
Lägg hälleflundrebitarna i saltlagen i 10 minuter.
Skölj av dem och torka med hushållspapper.
Gör en marinad på finhackad chilifrukt och koriander, blanda ihop med olja, sojasås och sesamfrön.
Lägg hälleflundran i en marinaden. Låt det dra i 2–3 timmar.
Häll av marinaden. Fisken är nu klar för tillagning.
Strimla lök, selleri , spenat, morot och rättika.
Ställ woken på värmen och låt den bli ordentligt varm. Häll i lite olja och tillsätt fisken. Det kan stänka lite eftersom fisken är fuktig. Woka i ca 2 minuter.
Tillsätt lök och selleri. Woka i ytterligare ca 30 sekunder och tillsätt resten av grönsakerna. Woka snabbt i 1–2 minuter.
Häll i fiskbuljong. Koka upp och red ev. av med lite maisena.
Smaka av såsen med sojasås och ev. lite salt. Strö över hackad persilja.
Servera med kokt jasminris, sojasås och sweet chili-sås.