Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Wokad Norsk Hälleflundra

Hälleflundran kan bli 3 meter lång och väga runt 300 kg. Den är uppskattad världen över och tillagas på många sätt. Prova den här smakrika wokade hälleflundran.

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Blanda till saltlagen.

  • Skär fisken i bitar om ca 30 gram.

  • Lägg hälleflundrebitarna i saltlagen i 10 minuter.

  • Skölj av dem och torka med hushållspapper.

  • Gör en marinad på finhackad chilifrukt och koriander, blanda ihop med olja, sojasås och sesamfrön.

  • Lägg hälleflundran i en marinaden. Låt det dra i 2–3 timmar.

  • Häll av marinaden. Fisken är nu klar för tillagning.

  • Strimla lök, selleri , spenat, morot och rättika. 

  • Ställ woken på värmen och låt den bli ordentligt varm. Häll i lite olja och tillsätt fisken. Det kan stänka lite eftersom fisken är fuktig. Woka i ca 2 minuter.

  • Tillsätt lök och selleri. Woka i ytterligare ca 30 sekunder och tillsätt resten av grönsakerna. Woka snabbt i 1–2 minuter.

  • Häll i fiskbuljong. Koka upp och red ev. av med lite maisena.

  • Smaka av såsen med sojasås och ev. lite salt. Strö över hackad persilja.

Servera med kokt jasminris, sojasås och sweet chili-sås.