Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Norska havskräftor på italienskt vis

Italiensk matlagning handlar om bra råvaror, rena smaker och enkel tillagning. Prova den här rätten med havskräftor, en riktig höjdare. Boun apetito!

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Dela havskräftorna och tag ur magsäcken. Hugg lite på klorna så att det lätt går att ta ur köttet.
  • Lägg på en plåt och ringla olivoljan över. Skiva vitlöken och fördela över kräftorna. Salta och peppra.
  • Skär citronen i grova klyftor och pressa lite citronsaft över kräftorna. Låt klyftorna ligga på kräftorna så att man får ut lite härlig smak.
  • Dela cocktailtomaterna och fördela dem över plåten med kräftor.
  • Sätt in i ugnen i ca 5 minuter. Rosta pinjenötterna i torr panna i någon minut så att de blir gyllenbruna.
  • Ta ur plåten ur ugnen och strö över pinjenötterna, hackad basilika och grovt riven parmesan.