Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Glasmästarsill

Gör din egen glasmästarsill. Det är enkelt och blir godare än köpt. Tänk på att den ska dra ett dygn så lite planering krävs.

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Börja med att koka ättika, vatten och socker för att göra ättikslagen.

  • Smaka på sillen du har köpt. De flesta sillsorter smakar bättre om du låter dem dra ett par timmar i kallt vatten eller mjölk. Mjölk oavsett sort drar enkelt ut saltet.

  • Torka av sillfiléerna och skär dem i bitar.

  • Skiva lök och grönsaker. 

  • Varva lök, grönsaker, kryddor och sill i en burk eller kruka.

  • Häll över rikligt med kall ättikslag.

  • Sätt på lock och låt sillen stå 1 dygn innan servering. 

Servera tillsammans med grovt rågbröd.