Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Inlagd spanskinspirerad sill

Vår kära sill kan tillagas på många sätt. Den här med inspiration från Spanien får sin smak av vitlök, koriander och saffran.

Tillagningstid20 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Hacka schalottenlök, morötter och vitlöksklyfta i tunna skivor.
  • Salta och peppra på sillfiléerna. 
  • Doppa skinnsidan i vetemjöl och stek filéerna med skinnsidan nedåt i olja på stark värme i cirka 1 minut.
  • Ta upp sillfiléerna och lägg grönsaker i pannan.
  • Stek grönsakerna i olja tills de blir gyllenbruna.
  • Tillsätt ättika, vatten, korianderfrön, saffran och lagerblad. 
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Häll blandningen över fisken och låt det svalna.
  • Strö färsk koriander över vid servering.