Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Norsk kungskrabba med blomkålscreme och citronette

En fullvuxen kungskrabba väger mer än 14 kg och kan bli över två meter lång. Det är benen som anses vara en delikatess. Serverad med blomkålscrème och citronette förstår du varför.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Dela krabb-benen och skär i små bitar.

  • Finhacka schalottenlöken och fräs den i rapsolja utan att det tar färg.

  • Tillsätt flytande honung och smaksätt med citronjuice och finrivet citronskal.

  • Plocka blomkålen i buketter och behåll 1/4 till råstekning.

  • Koka resten av blomkålen i grädden tills den är mjuk i ca 20 min.

  • Mixa den slät.

  • Smaksätt med salt och vitpeppar.

  • Råstek blomkålsbuketterna i rapsoljan så att de blir krispiga och får lite färg i ca 5 min.

  • Lägg upp purén med krabban, blomkålsbuketterna och ringla över citronette.

  • Garnera med sallad och körvel.