Ingredienser
Förberedelser
- Tärna gurka, tomat, paprika och ananas i ca 1 cm stora bitar och lägg upp i separata skålar.
- Skär salladslöken i tunna ringar.
Tomatrelish
- Skala och riv tomaterna och mangon med rivjärn och blanda ihop dem.
- Smaka av med salt, peppar och olivolja.
Rostad majssalsa
- Skär av majskornen från majskolven. Rosta majsen i en het stekpanna med lite olja.
- Tillsätt finhackad chili, skivad salladslök och grovskuren rosmarin.
- Tag ur och blanda med juicen från citronen och olivolja.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
Avokadoröra
- Dela avokado, kärna ur. Gröp ur och mosa avokado med gräddfil, riven vitlök, juicen från en halv citron och olivolja.
- Smaka av med salt.
Laxen
- Skär laxen i 4 lika tjocka skivor, krydda med salt och spiskummin.
- Lägg ut laxskivorna på varsin oljad aluminiumfolie. Se till att det är luftigt när du slår in laxen, som en påse.
- När laxen är klar, efter ca 8 min, pressa på lite lime.
- Servera i tortillabröd med grönsakerna, rostad majssalsa, avokadoröra och tomatrelish.
Tips: Här har vi lagat laxen i ett eget paket. Ett alternativ är att lägga grönsakerna med laxen i aluminiumfoliet innan man lägger paketet på grillen.