Ingredienser
Förberedelser
- Dela laxen i två lika delar.
- Mixa samman peppar, salt och socker.
- Gnid in laxen med blandningen ca 1 timme innan grillning.
- Mal koriandern och ingefäran. Riv sedan citrongrässtjälken fint. Blanda därefter dessa tillsammans med farinsocker, gurkmeja, gul curry och de svarta sesamfröna, för att få till kryddblandningen.
- Torka laxen torr. Gnid in med curryblandningen. Grilla ca 2 minuter på köttsidan, vänd laxen och grilla klart på skinnsidan. (Det gör inte så mycket om laxskinnet blir lite bränt, det är inget man behöver äta upp.)
- Skala och kärna ut både gurkan, använd bara halva, och mangon. Dela sedan dessa, och plommontomaterna, i bitar.
- Finhacka den gröna chilin och ca hälften av koriandern.
- Blanda de delade bitarna med koriandern och chilin tillsammans med saft från limen, olivolja och vatten. Smaka av med salt.