Ingredienser
Förberedelser
- Skär gravlaxen i serveringsbitar
- Pensla bitarna med olja och grilla i ca. 1 minut på varje sida.
- Lägg körsbärstomaterna i lite grillfolie och grilla till de är värma.
Potatisallad
- Låt äggulan bli rumstempererad.
- Tillsätt salt och vitvinsvinäger, och späd sedan försiktigt med olja medan du vispar kraftigt hela tiden. Såsen ska bli lika tjock som majonnäs.
- Tillsätt socker, senap, peppar och finhackad dill.
- Koka mandelpotatisarna, skala dem och skär i skivor.
- Bland potatisskivorna med såsen medan den fortfarande är varm.
Sallad
- Koka de gröna bönorna i vatten ca. 1 minut och skölj dem i kallt vatten.
- Skär rättikan i tunna skivor och blanda med den gröna bönorna och alfalfagroddarna.
- Ringla över olivolja, salta och peppra.
- Servera den grillade gravlaxen med körsbärstomater, potatissallad och sallad vid sidan av.