Ingredienser
Förberedelser
Laxspett
- Skär laxen i kuber och trä på spett.
- Mortla stjärnanis och blanda med olja. Pensla blandningen på laxen. Salta och peppra. Så här långt kan rätten förberedas.
- Stek spetten i stekpanna i ca 1/2 min på vardera sida strax före serveringen.
Grönkålscappuccino
- Skär grönkålen grovt.
- Hacka schalottenlök och vitlök.
- Smält smör i en gryta, fräs kålen och löken. Krydda med muskot.
- Tillsätt vinet och låt koka på svag värme i några minuter.
- Häll på fiskbuljongen och låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
- Tillsätt grädden och låt sjuda ytterligare 10 minuter.
- Mixa grönkålsblandningen helt slät. Smaka av med salt, peppar och limesaft. Så här långt kan rätten förberedas.
- Värm upp mjölken och mixa till cappuccinoskum.
- Toppa grönkålsblandningen med skummet vid serveringen.
Muskotgnocchi
- Skala och koka potatisen. Pressa den i potatispress.
- Rör ihop potatisen med ägg, vetemjöl och 2-3 tsk malen muskot till en smet.
- Smaka av med salt och peppar.
- Rulla till 1 cm tjocka rullar på mjölat bakbord. Skär rullen i 1/2 cm bitar och tryck till dem med en gaffel. Så här långt kan rätten förberedas.
- Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Koka gnocchin i 5 minuter.
Servering
- Servera grönkålscappuccinon i en kopp med muskotgnocchin. Lägg laxspettet ovanpå koppen. Förenkling: Köp färdig gnocchi.