Ingredienser
Förberedelser
Lax
- Skär ner laxen i små kuber (ca 2x2 cm) och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Baka i ugnen på 60 grader i 15 minuter.
- Lägg sedan ut bitarna på tre fat (ett fat per marinad) och häll på marinaderna. Låt stå och dra i en timme innan servering.
Apelsin & stjärnanis
- Strimla apelsinskalet fint, tänk på att inte få med för mycket av det vita på skalet.
- Pressa juicen ur apelsinen och blanda skal, juice, stjärnanis, socker, salt och peppar i en skål.
- När sockret löst sig ordentligt häller du blandningen över laxbitarna. Täck med folie.
Äpple & kapris
- Tvätta äpplet och skär i små bitar, blanda med kapris, citronjuice, olivolja, salt och peppar.
- Låt marinaden stå och dra lite. Häll blandningen över laxen och täck med folie.
Rödkål & stilton
- Blanda rödkål och majonnäs i en skål och låt kålen mjukna lite.
- Riv osten, landa i hälften av osten.
- Lägg ut kålblandningen över laxen, strö över resten av osten och gräslöken. Täck med folie.