Ingredienser
Förberedelser
Sätt ugnen på 200 °C.
Skär laxen i tärningar och finhacka lök.
Koka löken och laxen i vitt vin i två minuter.
Sila av laxen och löken, och häll tillbaka vinet i kastrullen.
Ostsås
Vispa samman vetemjöl och fiskbuljong, och häll i tillsammans med vinet.
Tillsätt grädde, och låt såsen koka ett par minuter.
Rör därefter ned två tredjedelar av osten, och smaka av med salt och peppar.
Tomatsås
Finhacka vitlök och stek i smör tills den är mjuk
Rör i grovhackade tomater och tomatpuré, och låt koka i 3-5 minuter.
Smaka av med salt och cayennepeppar.
Blanda försiktigt i lax och lök i såsen.
Lägg tomatsås, ostsås och lasagneplattor i lager i en smord, ugnsfast form.
Toppa med ostsås, och strö över resten av osten.
Grädda lasagnen i ugnen i 20-25 minuter.
Servera lasagnen med sallad på sidan.