Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Laxbowl i airfryer

Laxbowl med mango, avokado och inlagd rödlök är enkelt och mycket gott. I det här receptet är laxen stekt i airfryer och toppad med en härlig marinad

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Torka laxfiléerna och skär dem i små tärningar.
  • Blanda ingredienserna till marinaden och vänd laxtärningarna i den.
  • Låt det stå en stund i kylskåpet så att laxen kan absorbera alla de goda smakerna.
  • Tina edamamebönorna enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Skär mangon och avokadon i bitar eller skivor och ta fram den inlagda rödlöken (hemlagad eller köpt färdig i butiken).
  • Sprid ut laxtärningarna jämnt på bakplåtspapper i airfryern. Stek dem på 160 grader i 5-7 minuter.
  • Lägg riset i en djup skål och lägg sedan de andra ingredienserna varvade ovanpå för att göra en läcker laxskål. 
  • Toppa med marinaden och rostade sesamfrön och servera med sojasås.