Ingredienser
Förberedelser
- Skrubba rent musslorna under kallt vatten, släng de som är trasiga eller har öppnat sig.
- Strimla lök och fänkål fint och lägg i en kastrull. Häll i oljan, tillsätt saffran och fräs ett par minuter tills löken och fänkålen mjuknat men ännu inte fått färg.
- Lägg i musslorna och fräs ytterligare några minuter, häll på vin, vatten och passerade tomater och sänk värmen till medelhög. Låt koka i 10 minuter under lock.
- Ta 0,5 msk rivet apelsinskal och juicen från hela apelsinen, häll det i kastrullen och låt småkoka i 20 minuter.
- Skär upp laxen i kuber.
- Smaka av soppan med salt och peppar.
- Lägg i laxbitarna och låt koka i 2 minuter under lock, (rör inte runt för mycket för då går laxen sönder).
- Servera med lite dill och ett gott bröd.