Ingredienser
Förberedelser
- Skölj och tvätta riset flera gånger i kallt vatten. Låt riset rinna av i en sil.
- Häll ris och vatten i en kastrull och låt koka under lock i 3-4 minuter. Ta bort riset från plattan och skruva ner värmen.
- Sätt tillbaka riset och låt det sjuda på svag värme i ca 15 minuter.
- Ta bort kastrullen från värmen och låt riset stå under lock i 15 minuter till.
- Häll över riset i en skål.
- Blanda samman ättika, salt och socker och rör tills det löst upp sig.
- Häll blandningen över riset och blanda väl så att vätskan fördelas jämt över riset.
- Kyl ner det strax innan användning. Riset skall ha rumstemperatur då sushirullarna görs.
- Forma en oval boll av riset.
- Lägg lite wasabi på toppen.
- Pressa fast en bit renskuren lax.
- Servera med sojasås och syltad ingefära.