Ingredienser
Förberedelser
- Skala och skär potatisen i jämna tärningar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av det kokande vattnet och ånga av potatisen.
- Smält smöret och rör i mjölet. Låt koka ihop i 1-2 minuter.
- Späd med mjölk till en jämn sås. Smaka av med salt och peppar. Vänd i potatisen tillsammans med den hackade dillen.
- Skär laxfilén i 8 jämna bitar. Torka av dem väl. Salta och peppra.
- Vispa ihop ägget och doppa i laxbitarna, sedan i ströbrödet.
- Värm rikligt med olja i stekpannan och stek sedan laxenbitarna 1-2 minuter på varje sida, så att de blir fint gyllenbruna och genomstekta.
- Servera laxen med potatisstuvningen och kokad broccoli.
Tips: Det är viktigt att använda rikligt med olja till stekningen och att oljan är riktigt varmt. Då får fisken en knaprig skorpa medan den hålls saftig inuti.