Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Panerad lax med stuvad potatis

Panerad lax, saftig på insidan och spröd på utsidan. En enkel vardagsmiddag. Servera med stuvad potatis och kokad broccoli eller andra grönsaker.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Skala och skär potatisen i jämna tärningar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av det kokande vattnet och ånga av potatisen.
  • Smält smöret och rör i mjölet. Låt koka ihop i 1-2 minuter.
  • Späd med mjölk till en jämn sås. Smaka av med salt och peppar. Vänd i potatisen tillsammans med den hackade dillen.
  • Skär laxfilén i 8 jämna bitar. Torka av dem väl. Salta och peppra.
  • Vispa ihop ägget och doppa i laxbitarna, sedan i ströbrödet.
  • Värm rikligt med olja i stekpannan och stek sedan laxenbitarna 1-2 minuter på varje sida, så att de blir fint gyllenbruna och genomstekta.
  • Servera laxen med potatisstuvningen och kokad broccoli.

Tips: Det är viktigt att använda rikligt med olja till stekningen och att oljan är riktigt varmt. Då får fisken en knaprig skorpa medan den hålls saftig inuti.