
Sashimi
Sashimi är färsk fisk och skaldjur som skärs i tunna skivor och serveras utan ris. Servera sashimi med strimlade rå grönsaker och en av de goda såserna.
Ingredienser
Sojasås med lime
Sashimidressing
Serveras med
Gör så här
Gör antingen en dressing eller en enkel sojasås med sesam och lime. Det funkar även bra att använda enbart soja.
Börja med att göra dressingen eller såsen.
Dressing
Finhacka lök, saltgurka, selleri och kapris.
Blanda de hackade grönsakerna med övriga ingredienser till dressingen.
Låt dressingen dra några timmar i kylen.
Mirin är ett låg alkoholhaltigt risvin som kan köpas i asiatiska butiker.
Sojasås med sesam och lime
Blanda sojasåsen med saften av en halv lime och sesamoljan.
Sashimi
Skär fisken och pilgrimsmusslorna i tunna skivor.
Lägg sen upp dem på ett fat.
Servera med dressingen
eller sojasåsen och de grönsaker du tycker är goda.